Svaki dan

10:00-17:00
(zadnji ulaz: 16:00)

Nazovi nas

+385 (0)52 203 277

Dođi do nas

Kako do nas...

Viber grupa

Pridruži nam se

Svjetlo na kraju tunela

Dragi moji koji pratite moj blog, a i Vi koji ga ponekad pročitate, neću Vam se više ispričavati zbog nepisanja jer smo došli u završnu fazu pripremanja parka za otvaranje tako jedva više stignem i slike objaviti na Instagramu i Facebooku.

Jebena igra! Nakon onog što sam Vam opisao u zadnjem postu krenulo je izvlačenje granja iz parka.
Izvukli smo preko 50 kubika grana koje smo stavili na jednu hrpu i dolazi nam stroj koji će te grane samljeti u malč (krupnu piljevinu) i kao što sam već jednom opisivao, sa tim malčem ćemo posipati šetnicu. Također smo trimerom očistili oko 60% parka ta da je sada poprimio izgled kako smo planirali.

Jebeno teško! Dani su još relativno kratki tako da radimo dok ne padne mrak i to na 100% Power.
Bio je onaj jedan period kiše gdje nismo mogli raditi pa i to sada nadoknađujemo.
Pomalo se učimo živjeti u tim nekim novim uvjetima. Npr. struja !

S obzirom da imamo solarnu elektranu struja je neograničena ali do jednog trenutka koji morate sami upoznati da bi ste osjetili i upoznali taj trenutak.
Naime, imao sam problema sa jastrebom koji mi je napadao ptice u nastambama. Ne može on njima ništa nego leti oko nastambe i slijeće na nastambu u nadi da uhvati neki zalogaj, a one divljaju unutra.

Da bi to spriječio krenu sam ugrađivati dodatnu mrežu koja spriječava upravo takve stvari.
Kako bi mogao postaviti tu mrežu na nastambe morao sam zavariti neke nosače. Da ne palim agregat, ja krenuo variti strujom iz elektrane. I nebi tu bilo problema da to nije bio zadnji sunčani dan. Nakon toga je uslijedilo mjesec i nešto dana kiše, a ja ispraznio svu akumuliranu el. energiju iz akumulatora. I gle čuda! Nema rasvjete, ne radi zamrzivač, ne radi električni pastir, park nije zaštićen od predatora. U sekundi sto sranja.

Naravno kada ti se dogode takve stvari onda dođeš do nekih spoznaja do kojih sigurno nebi došao i snalaziš se kako znaš i spašavaš situaciju.
Tako i ja da bi napunio ponovo akumulatore morao sam spojiti punjač za akumulatore na agregat i tako vratiti park u pogon. Mala nepromišljenost zadala mi je puuuunoo problema.

Sada su dani sunčani i akumulatori puni, a preko dana cijeli pogon je itako solarno pogonjen.

Ono šta mi je još ostalo napraviti, je jezero. Ubiti, jezero je iskopano, vodopad je napravljen, samo trebam postaviti geotekstil prije folije, moram povući cijevi do vodopada, nabaviti negdje oko 8 kubika vode i gotovo. Nisam ništa radio oko ugostiteljskog objekta osim što sam kupio stolove i klupe. Nabavio sam rashladni šank kojeg moramo dovesti i montirati, servisirati i to je to.

Naravno da sam se pozabavio i sa nezaobilaznom papirologijom oko zahtjeva za otvaranjem zoološkog vrta, zahtjeva za uzgojem ptica, itd. More papira kako to već biva kod nas, ali što se mora nije teško. Naravno u međuvremenu je bilo još jedno jako nevrijeme sa olujnim vjetrom tako da nam je ponovo srušilo oko 8m drvene ograde koju smo morali sanirati. Sada smo napravili malo drugačije i postavili dodatna osiguranja pa bi stvar trebala funkcionirati.

Ovih dana kada završimo sa malčiranjem granja, idemo sa postavljanjem drvene ograde oko parkirališta da i tu priču završimo.
Neznam da li još nešto novo ima ?
Sve što se novo i dnevno aktualno dogodi to objavljujemo na društvenim mrežama, tako da savjetujem da nas tamo pratite. I da, imamo jako puno upita da li smo otvoreni i koje nam je radno vrijeme?

Nismo još otvoreni, a radno vrijeme će biti objavljeno na našim službenim stranicama i naravno društvenim mrežama Instagramu, Facebooku, Googlu,……
To je za sada to, tipkam Vam čim nađem slobodan trenutak. Imam puno tema a jedna je posebna jer se radi o osobi(tvrtki) koja nam je pomogla, ali o tome u slijedećem postu.
Bye bye!