privremeno zatvoreno

00:00-00:00
(zadnji ulaz: 00:00)

Nazovi nas

+385 (0)52 203 277

Dođi do nas

Kako do nas...

Viber grupa

Pridruži nam se

O Papago parku

San se ostvario!

U netaknutoj prirodi pokraj Poreča smjestio se jedinstveni i prvi park ptica na ovim prostorima.

Ta mala oaza prirodne ljepote omogućuje pticama da žive u prirodnom okruženju, a posjetiteljima istovremeno omogućuje da uživaju u društvu ptica i uče o njihovom divnom svijetu.

Općenito govoreći, Tiago je najpoznatiji stanovnik Papago parka. Dok je s porodicom provodio ljetne večeri na porečkoj obali, ako ste bili među posjetiteljima, morali ste upoznati Tiaga. Uvijek je prijateljski raspoložen. Razigran, veseo, blesav, spreman biti prijatelj sa svima koji mu žele prići. Nježan prema svima, posebno prema djeci i djevojkama. Igranje s Tiagom postalo je neizostavan dodatak ljetnim večerima u Poreču i mnogi se fotografiraju s Tiagom te tako diljem svijeta nose uspomene na nezaboravno ljeto u Hrvatskoj.

U netaknutoj prirodi pokraj Poreča smjestio se jedinstveni i prvi park ptica na ovim prostorima.

Postoji mala oaza ptica koje žive u prirodnom okruženju, a istovremeno omogućuje posjetiteljima da uživaju u njihovom društvu i nauče o svom divnom svijetu.

Stručni tim Papagoinih stručnjaka pruža edukativne tečajeve za male skupine posjetitelja koji žele saznati više o načinima očuvanja prirode i zaštite od izumiranja najugroženijih vrsta ptica. Papago ima svoj edukativni centar u parku. Za bolje iskustvo, tijekom nastave, posjetitelji mogu vidjeti ptice i komunicirati s njima.

Primarni ciljevi parka Papago su očuvanje prirode i zaštita od izumiranja najugroženijih vrsta ptica na svijetu. Pravila zaštite CITES također su osnova pravila Papago parka. Sve ptice koje žive u Papagu izlegle su se na jednom od registriranih uzgajališta u zemljama koje su potpisale CITES sporazum. Ne postoje stanovnici parka Papago kojima su poznati preci odvedeni iz divljine. Najugroženijim vrstama osigurane su gnijezdišta i zaštita uzgojnih programa. U parku Papago ne postoji mogućnost komercijalnog uzgoja ptica. Naša je namjera razmijeniti novorođene ptice sa svjetskim zoološkim vrtovima koji dijele naš stav.

.............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Papago park smješten je u netaknutim šumama grada Poreča, u blizini istarske obale hrvatskog Jadrana. Sa svojim prirodnim okolišem i površinom od 30.000 četvornih metara, Papago pruža idealne životne uvjete za papige i druge egzotične ptice. Nježna mediteranska klima, blizina Jadranskog mora i sjene šume učinili su je jedinstvenom imitacijom prirodnog okoliša za stanovnike Papaga. Izgrađen isključivo od prirodnih materijala, Papago Park zadržao je ekološki status. Trenutno je u parku Papago više od 200 papiga i drugih egzotičnih ptica. Tamo živi više od 25 vrsta ptica, a neke od njih proglašene su najugroženijima na svijetu.
Također, Papago Park stvoren je prema potrebama svakog posjetitelja. Zbog toga smo ga učinili dostupnim posjetiteljima s invaliditetom i prilagodili ga kotačima.