Svaki dan

10.00-18.00
(zadni ulaz 17.00)
   

Dođi do nas

Kako do nas...

Kontaktirajte nas

info@papago-park.com
Zabranjen ulaz životinjama   

Moj prvi blog

I to se dogodilo! Počeo pisati blog. Zašto? Jednostavno toliko sam u zadnjih nekoliko godina od kad sam počeo raditi sa pticama, naučio stvari i toliko se stvari dogodilo od kada sam počeo uređivati park, da jednostavno to moram negdje zabilježiti.

Kako i zašto sam krenuo u sve to? Oduvijek sam želio imati ptice samo sam čekao da se stvari poklope. I poklopile su se. Dok sam živio sa roditeljima u stambenim zgradama sa 12 stanova, naravno da nije bilo mogućnosti držati bilo kakve ptice, i toga sam bio svjestan, ali ni roditelji mi od nikada nisu bili za kućne ljubimce. Odrastao sam u takvoj sredini gdje je turizam bio na prvo mjestu pa se samo o tome i pričalo, tako je i danas. Kada sam otišao od roditelja i počeo živjeti sa Ginom (pišem G zbog engleskog je Đ neće znati pročitati) bili smo podstanari i trebalo je tri godine da nabavim prve ptice. U početku su to bile tigrice (koje sam poklonio), pa bradati aleksandar (koji mi je pobjegao i našao ga je neki lik ali nije želio vratiti, nebitno važno mi je bilo da je ptica živa).Da bi na kraju uzeo sivu afričku papigu (žako) i tu je počelo ostvarenje mojih snova. Doselili smo se u novi stan u kojem sam dobio uvjete za držanje ptica. Nabavio prve ptice (Lora i Ria) i polako počeo učiti. Spojio se sa ljudima iz svjetske asocijacije(udruženja) trenera ptica, kupio knjige u SAD-u i gas. Literatura iz koje sam učio je na engleskom a ja engleski nisam znao. Naravno da mi je to bila otegotna okolnost jer sam sve prevodio preko Google translatora, a tada je translator bio u svojim počecima pa je sve to bilo više dešifriranje prijevoda nego bilo što drugo. Sve što bi naučio primjenjivao sam na svojim pticama i polako učio sebe i njih. Trajalo je to tri godine, gotovo svakodnevni treninzi. Sjećam se ljeto je bilo, svi na kupanju a ja u vrtu na 35 stupnjeva treniram ptice i pokušavam i njih i sebe držati u kakvoj takvoj koncetraciji. I isplatilo se. 2015. godine smo počeli raditi programe za djecu u turističkim tvrtkama i ulaziti u neke nove vode. Koji osjećaj kada nakon tri godine treninga i socijalizacije ptica, prvi puti izađeš među ljude a pogotovo djecu. Zatim su se stvorile okolnosti za uzimanje zemljišta u zakup i početak realizacije Papago parka. Veliki je to projekt u kojem je trebalo objediniti puno segmenata u jednu cjelinu, obuhvatiti preko nekoliko različitih zakona i složiti sve u jednu priču.
Šta ću pisati u blogu? Pa biti će puno tema ali sve vezane uz Papago park i ptice. Moći će se pročitati kako je išlo uređenje parka, kako se treniraju ptice, kako se spremamo za programe, razne situacije sa kojima se susrećemo, itd…

Naravno sve će biti popraćeno foto i video materijalom. Svi tekstovi će biti prevedeni na engleski, a pošto će to odrađivati moja Gina nemojte zamjeriti meni ako se potkrade koja greška?