O AUTORU


Bernard Kranjec
Tko sam, šta sam, gdje sam se rodio? Da li je to nekog briga? A ispričat ću Vam i to!

Rodio sam se kao vrlo mlad, :-) u Puli, odrastao u Poreču, osnovnu školu završio u Poreču, srednju elektrotehničku u Bujama. Upisao studij poduzetništva na Veleučilištu u Rijeci koji nisam završio jer mi je bilo nepojmljivo nakon svih takmičenja iz informatike da moram svake subote slušati osnove informatike, tj. kako se otvara direktorij (folder), kako se upotrebljava kalkulator na računalu,.... i to pod prijetnjom da neću dobiti potpis u indeks. Naravno da sam pokušao razgovarati sa profesorom (70-ak god.), da je to nepotrebno i da sam vanredni student, ali uzalud. Tada sam radio nekoliko poslova tako da nisam puno dvojio ostati ili odustati?.
Od 1995. do 2010. bio stalno zaposlen u obiteljskom obrtu, a od 2000. pa i dan danas radim honorarno kao glazbenik po Istarskim turističkim tvrtkama. 2001. se ženim i dan danas sam sretan suprug i roditelj dvoje prekrasne djece.

Oduvjek sam želio imati ptice i to sam si priuštio 2003. kada sam nabavio prve Tigrice, a 2012. nabavljam prvu aru i kakadua i odlučim svoj život posvetiti pticama. Završavam tečaj preko interneta za trenera ptica i na svojim pticama učim i sebe i njih. Danas imam 10 različiti vrsta papagaja od kojih su četiri u treningu, četiri u uzgoju i dva papagaja sam udomio. 2018. godine postajem član Hrvatskog ornitološkog saveza.

Tri godine nakon nabavke prvih papagaja 2015. počinjem raditi programe za djecu u turističkim tvrtkama i to do dana današnjeg usavršavam i uspješno prezentiram, te svake godine dovodim novitete. Otprilike u isto vrijeme 2014.-2015. otvaram tvrtku Papago te počinjem sa pripremama papirologije i terena za otvaranje prvog ptičjeg parka na ovim prostorima, ganjam novac po bankama i muku mučim sa zatvaranjem financijske konstrukcije. Valjda ovi u bankama kad vide lika da ih dođe pitati novac za otvaranje zoo vrta ( ptičjeg parka) misle "taj nije sav svoj", jer to ide raditi u vrijeme kad ostatak hrvatskih građana bježi u inozemstvo. Al' nebitno! Odustati neću! Ako novac ne dobijem od banaka ima drugih načina pa na kraju i da cijeli projekt financiram vlastiti sredstvima. Malo će duže trajati ali nema veze barem neću biti dužan i ponavljam ODUSTATI NEĆU.